TV der bevæger dig

Brandfare

Foto: TV SYD arkiv

Du skal passe ekstra på, hvis du vil grille i naturen. Der er tørkevarsel og derfor risiko for brande.

Det er tørt og solrigt i det meste af landet. Men det tørre sommervejr kan øge brandfaren og være en trussel mod afgrøder landet over, advarer Danmarks Meteorologiske Institut.

Med blot 2,2 millimeter nedbør i juli ligger tørkeindekset nu i top, fremgår det af DMI's hjemmeside. Og høj risiko for tørke er lig med øget risiko for brandfare.

Meget tørre forhold øger faren for, at gløder fra åben ild kan starte en naturbrand eller, at en vildfaren gnist fra en grill antænder tørre blade og grene i naturen.

- På landsplan er der indtil nu faldet blot 2,2 mm nedbør i juli. Samtidigt har solindstrålingen og fordampningen været meget høj i hele perioden, siger DMI's klimatolog Frans Rubek.

100 brande om året

Ifølge Beredskabsstyrelsen rykker brandvæsnet ud til cirka 100 brande om året i Danmark alene som følge af uhensigtsmæssig adfærd i forbindelse med anvendelse af grill.

- Brandene opstår typisk ved, at der er grillet for tæt på brandbart materiale, ved forkert optænding, eller ved at aske og gløder fra grillen ikke er slukket ordentligt, inden de bliver smidt ud, skriver Beredskabsstyrelsen ifølge DMI.

Prognoserne peger ifølge DMI på, at sommervejret fortsætter.

Selvom der ikke ligefrem er hverken varme- eller hedebølger i sigte, vil tørken udvikle sig yderligere de kommende dage.

Der er derfor stor risiko for, at størstedelen af landet kommer til at ligge i højrisikozonen på tørkeindekset.

I øjeblikket er der mindst risiko for tørke i Sønderjylland.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden