TV der bevæger dig

Brandmænd bankede på med livreddende tilbud

Ea Hug og Kim Kildemose Ellegård Lauridsen uddelte i dag brandalarmer ud til de ældre borgere i Esbjerg, så de kan sove trygt. Foto: Jørgen Guldberg

01:58

Der bliver delt gratis røgalarmer ud til de ældre i Esbjerg i denne weekend. Samtidig blev allerede opsatte brandalarmer gået efter i sømmene.

1 af 2

Esbjerg Brandvæsen gik i dag rundt til byens ældre borgere for at dele brandalarmer ud.

Brandvæsnet i Esbjerg gik lørdag fra dør til dør hos de ældre med et tilbud, der kan redde liv.

Under armen havde de gratis brandalarmer til de ældre. De udsendte satte også alarmerne op for de ældre og tjekkede samtidig, om eksisterende alarmer virkede. Det er Trygfonden, Esbjerg Brandvæsen og Esbjerg Kommune, som der står bag tiltaget.

 - Vi oplever ofte at de ældre borgere slet ikke har en brandalarm, og når de så endelig har en, så har de glemt at få sat batteri i den, det har vi set rigtig mange gange i dag, siger Ea Hug, der er frivillig brandmand, til TV SYD.

Men det er ikke kun manglende brandalarmer, der er problemet, fortæller hendes kollega Kim Kildemose Ellegård Lauridsen. Det kniber nemlig også med at placere brandalarmerne rigtigt, så det blev der også givet råd om på lørdagens tur.

- Vi har set en del brandalarmer, som har været uhensigtsmæssigt placeret i hjørner eller steder, hvor røgen ville have svært ved at nå, siger han til TV SYD.

Brandvæsnet fortsætter med at dele brandalarmer ud til de ældre borgere søndag.

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu