Brandstifter var brandmand

Den 26-årige mand, der har tilstået at have påsat syv brande i Haderslev-området, var selv med til at slukke ildebrandene.

Billedet herover viser den 26-årige S.N. som medhjælper i Hoptrup frivillige Brandværn. Under en af de brande, han selv havde påsat.

Han blev anholdt mandag, hvor han tilstod at have påsat de syv brande. Han blev varetægtsfængslet i fire uger.

Hvor længe han har været ansat ? og om han kan have påsat flere brande end de syv, mens han har været ansat som frivillig brandmand - ønsker brandkaptajn i Hoptrup frivillige Brandværn, Torben Hansen, ikke at oplyse.

- Jeg ønsker ikke at udtale mig om sagen, før politiet har frigivet navnet på den sigtede, siger han til TV SYD.

Den 26-årige S.N. arbejdede som landbrugsmedhjælper. Ifølge TV SYDs kilder var han nok ?lidt mærkelig?, men arbejdsom og præcis. Under samtaler ved kaffebordet var den 26-årige selv med til at fordømme brandstifteren. Det var derfor overraskende for arbejdsgiverne i firmaet, at det var deres medarbejder, der nu står sigtet og har tilstået syv påsatte brande.

Boede tæt på

S.N. har ifølge andre kilder boet i flere forskellige boliger i området. Nogle steder meget tæt på gerningsstederne. Som i Marstrup. Her gik det ud over landmand Karsten Boyschau Madsens halmlade. Her har S.N. boet som genbo. De personer, TV SYD har talt med i Marstrup, er meget overraskede over, at den 26-årige har stået bag brandene.

- Jeg kender ham kun som en helt almindelig og venlig mand, siger en forretningsdrivende, der ikke ønsker sit navn frem.

Landmand Susan Nijhuis ejer sammen med sin bror Vedbøl gård. En lade med 400 halmballer blev her offer for den sidste af de syv påsatte brande den 30. juni. Hun har gået på Graasten Landbrugsskole med S.N. Hun beskriver ham som ?en stille venlig mand?.

Lokalkendt

Hun siger, at landmændene i området var klar over, at brandstifteren måtte være lokalkendt, fordi han satte ild til lader, som lå temmelig isolerede og væk fra alfarvej.

- Vi er selvfølgelig glade for, at vi nu kan ånde lettet op, fordi vi ikke kunne lade være med at tænke: Hvor slog brandstifteren til næste gang, siger hun.

Personlig nedtur

Rygter vil vide, at den 26-årige har været ude i en personlig deroute. Således har han været gennem en skilsmisse med sin ekshustru, som han har tre børn med. De to boede blandt andet til leje i godt et halvt år på gården ?Wartenberg? ved Vedbøl. Men i de seneste måneder har S.N. været hjemløs og boet i bilen, på brandstationen i Hoptrup eller hos venner og bekendte.