TV der bevæger dig

Brasilianer fældede Sønderjyske

Brasilianeren Gilberto Macena lavede hattrick i det sydjyske lokalopgør og sikrede AC Horsens tre points. (Foto: Allan Baden) Foto: Allan Baden

Angriberen Gilberto Macena var med tre mål hovedårsagen til, at AC Horsens besejrede Sønderjyske 3-1.

Der var ikke meget brasiliansk samba over det, men AC Horsens-angriberen Gilberto Macena var søndag yderst effektiv, da han med et hattrick var toneangivende i 3-1-sejren ude over Sønderjyske i Superligaen.

Angrebsduo

Sammen med tårnhøje Henrik Toft udgør Macena en af Superligaens mest interessante angrebsduoer, og det var netop de to frontmænd, som kombinerede effektivt ved opgørets første mål efter blot en håndfuld minutters spil.

Efter et indkast vandt Toft som så mange gange før en hovedstødsduel. Bolden fløj fint hen til Macena, som overlistede Sønderjyskes målmand Nathan Coe.

Solotur

I det hele taget skal gæsterne roses for holdets effektivitet. 2-1-målet efter en halv times spil var endnu et godt eksempel på det.

Forsvarsspilleren Anders Nøhr viste fine takter med sin solotur i højre side. Efter en et-to-kombination med Martin Spelmann sendte han bolden ind til Macena, og brasilianeren scorede sit fjerde sæsonmål.

Bedre og mere simpelt kan det næsten ikke gøres. I overtiden nettede Macena for femte gang i sæsonen, da Sønderjyske satsede alt for at få skaffet en udligning.

Straffesparks-chip

Den eneste skamplet på en solid Horsens-indsats var anfører Niels Lodbergs dårlige straffesparkforsøg efter en lille times tid ved stillingen 2-1.

Lodbergs arrogante chip fra 11-meter-pletten sejlede over målet, og selvom det selvfølgelig havde set ret blæret ud, hvis bolden var gået i mål, så ser det ufatteligt dumt ud, når det ikke lykkedes.

To gule kort

Det havde nok også været bedre med en mere normal afslutning. I stedet for var det spændende lige til sidst, inden Macena fik fuldbyrdet sit hattrick.

Det var i øvrigt Macena, der blev begået straffespark mod og han var kampens bedste spiller.

Eyjolfur Hédinsson udlignede forgæves for Sønderjyske og blev desuden udvist efter sit andet gule kort med små 20 minutter igen.
.

Tre point fra andenpladsen

Både Horsens og Sønderjyske har nu 12 point efter otte kampe. Det er blot tre point færre end AaB på andenpladsen


Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App