Breaking: Prins Joachim og prinsesse Marie flytter permanent til København

Prins Joachim overdrager Schackenborg Slot til nystiftet fond og flytter til København sammen med prinsesse Marie, oplyser Hoffet.

Den nye fond får navnet Schackenborg Fonden og er stiftet af H.K.H. Prins Joachim, Bitten og Mads Clausens Fond, Ecco Holding og Ole Kirks Fond med D.K. H. Prins Joachim og Prinsesse Marie som protektorer.

I en pressemeddelelse fra hoffet hedder det, at "baggrunden for etableringen af fonden er, at driften af slottet med dertil hørende landbrug er vanskeligt foreneligt med D.K.H. Prins Joachims og Prinsesse Maries øvrige virke og engagement i officielle opgaver og protektioner. Parret ønsker samtidig at flytte til Københavnsområdet af familiehensyn".

Prins Joachim og Prinsesse Marie lægger vægt på at bevare deres tætte tilknytning til Møgeltønder og Sønderjylland. Som protektorer vil parret derfor i perioder af året fortsat opholde sig på slottet.

"...driften af slottet med dertil hørende landbrug er vanskeligt foreneligt med D.K.H. Prins Joachims og Prinsesse Maries øvrige virke og engagement i officielle opgaver og protektioner..."