Brev til politikerne: Bevar vores skoler

Borgerne efter fællesmøde: Endrup, Vejrup og Grimstrup står sammen om at bevare landsbyskoler. Sender brev til dem, der skal svinge sparekniven

 

Efter møde i Vejrup/Endrup Fritidscenter har borgere fra skolebestyrelserne og lokalrådene sendt brev til byrådspolitikerne i Esbjerg med en lang række argumenter for at bevare de to landsbyskoler.

Borgerne frygter for konsekvenserne af skolelukningerne. Med færre unge tilflyttere, dårligere foreningsliv, faldende huspriser o.s.v.

I brevet står der blandt andet: "Både børn og voksne vil blive berørt negativt af en eventuel beslutning om at lukke de to skoleafdelinger. Velfungerende og attraktive landsbyer er vigtige for alsidigheden og dynamikken i en sammenhængende kommune, og skolerne er særdeles vigtige for landsbyerne. Alene rygterne om lukning af skolerne skader landsbyernes muligheder for at tiltrække nye borgere, og at kæmpe for skolernes overlevelse påvirker desuden børnenes tryghed i hverdagen."

"Vores skoler har stor betydning for lokalsamfundet, og hvis vi ikke har en skole, vil vi med stor sandsynlighed opleve et fald i huspriserne, lige som det vil blive sværere for os at tiltrække nye borgere. Konsekvenserne vil være alvorlige for vores ellers meget aktive lokalsamfund og foreningsliv."

Hør Per Klembo, der bor i Grimstrup, fortælle om, hvad det er, at borgerne i byen frygter.