Brevsprækken flytter ud i skellet

De nye post-regler kræver, at postkassen skal stå i skellet ud til vejen. I Gammel Skovbøl ved Aabenraa har en mand sat hoveddøren ud til postetatens medarbejdere.  

Reelt trådte den ny postlov i kraft i går, men det var søndag, og der blev ikke bragt post ud. Til gengæld brugte mange dagen til at flytte den gamle postkasse eller sætte en ny op.

Julegaven udeblev

Frede Jepsen i Gammel Skovbøl har løst problemet på sin helt egen måde. Han fik tidligere leveret sin post gennem en brevskrække, og nu har han sat sin hoveddør op i skellet, monteret med en plastspand, så brevene ligger tørt.

Der er sat en plade for døråbningen i huset, og familien går ind og ud ad bagdøren.
 
Frede Jepsen forklarer, at han regnede med at få en postkasse i julegave af sin kone. Men hun regnede med at få en af ham.
Ingen købte altså en ny postkasse, og i den løftede stemning nytårsaften dukkede ideen op med at flytte døren med brevsprækken ud i skellet.

Der bliver den, indtil en ny postkasse er købt - med mindre Frede Jepsen i stedet køber en ny hoveddør!

Postkasse i snor

Ole Jensens postkasse er nærmest en svævebane. Ole Jensen står i døren og trækker den ind med et håndtag.
Ole Jensens postkasse er nærmest en svævebane. Ole Jensen står i døren og trækker den ind med et håndtag.

Eva Rasmussen i Toftlund fortalte i dag, at hendes gode ven Ole Jensen på Bygaden i Bylderup-Bov har konstrukteret en meget speciel postkasse ude ved fortovskanten.

Han står indenfor og trækker postkassen ind med en snor, så han kan få sin morgenavis uden at gå ud efter den.

Ole Jensen satte sig for at lave et system, der virker. Det er ikke sikkert, han får designer-prisen for det, men det er også ligegyldigt.

Alle, der går forbi, standser op for at se på indretningen, og den er fuldstændig lovlig efter de nye regler.