TV der bevæger dig

Brevstemmerne til kommunalvalget slår alle rekorder

Dobbelt så mange brevstemmer end ved sidste kommunalvalg kan tyde på, at kampagne om kommunalvalg har virket. Haderslev og Aabenraa kommune topper i vores område.

Årsagen skal findes i de kampagner som Kommunernes Landsforening, Danske Regioner og Økonomi- og Indenrigsministeriet står bag. Kampagnens tiltag har blandt andet været mobile valgsteder på McDonalds, gratis busser på valgdagen og kendissers opfordring til at stemme. Det mener valgforsker Rune Stubager fra Aarhus Universitet.

- Det virker til, at den massive indsats har virket. Nu må vi se, om det virker i forhold til at hæve valgdeltagelsen, siger han til Ritzau.

 

 

  •  Kommunerne har i gennemsnit modtaget dobbelt så mange brevstemmer i år som på samme tidspunkt ved kommunalvalget i 2009.
 
  •  Aabenraa er den eneste kommune i undersøgelsen, der har modtaget fire gange så mange brevstemmer som samme tidspunkt ved sidste kommunalvalg. De er gået fra 138 til 559 brevstemmer indtil nu.
  •  Ishøj Kommune løber med sejren med den største stigning af brevstemmer. 18 procent flere har i år brevstemt sammenlignet med det samlede antal stemmer ved sidste kommunalvalg.
  •  Gribskov, Haderslev og Aabenraa er blandt de kommuner, der har modtaget tre gange så mange stemmer sammenlignet med samme tidspunkt i 2009.
  •  Ingen kommuner har modtaget færre brevstemmer end i 2009.
  •  Fristen for at brevstemme løber indtil 16. november.

(KILDE: Kommunernes Landsforening)
/ritzau/
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden