TV der bevæger dig

Brevstemmerne vælter ind i vores område

Foto: ThinkFoto.dk

Sønderborg og Kolding Kommune har modtaget langt flere brevstemmer end ved valget i 2009. Kommunerne håber, at det er et tegn på høj stemmeprocent.

Der kan stadig komme flere brevstemmer ind til stemmetællerne, men indtil videre tyder det på, at det hitter at stemme via brev. Valgansvarlig i Sønderborg Kommune glæder sig over stigningen.

- Jeg glæder mig over de mange brevstemmer og håber, de er et varsel om et høj valgdeltagelse i morgen. Det ville da være rigtig glædeligt, siger sekretariatsleder i Sønderborg Kommune, Rikke Blindbæk Schlüter

I Kolding håber de også, at det høje antal brevstemmer betyder høj stemmeprocent til valget i morgen.

- I Kolding Kommune har vi blandt andet sendt en stemmebus rundt til 11 uddannelsessteder og syv landsbyer, og det initiativ gav 564 brevstemmer. Herudover har vi gjort meget ud af at fortælle om muligheden for at brevstemme for at sikre en høj valgdeltagelse, siger Rikke Laigaard-Andersen, ansvarlig for afvikling af valg i Kolding Kommune.

Valgforsker Rune Stubager er forsigtig optimist.

- Det kan tyde på, at den massive indsats i kommunerne, der skal gøre det nemmer at brevstemme, har virket. Vi kan dog ikke være sikker på, at det har givet yderligere stemmer, eller om folk bare har brevstemt i stedet for at stemme på valgdagen, siger Valgforsker på Aarhus Universitet Rune Stubager til TV SYD.

 

FAKTA - Antal brevstemmer i Sønderborg og Kolding

  • Sønderborg Kommune 2009: 1.077
  • Sønderborg Kommune 2013: 1.861
  • Kolding Kommune 2009: 1.521
  • Kolding Kommune 2013: 2.464
  • Alle brevstemmer for kommunalvalget 2013 er endnu ikke talt op.

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden