Brillekæde giver briller væk til hjemløse

En brillebutik i Vejle gav onsdag gratis syntest og briller ud til hjemløse. Indehaveren afviser, at de gør et for reklamens skyld.

Onsdag var en god dag for Kirkens Korshærs brugere i Vejle. 

SmartEyes foretog synsprøver og gav gratis briller til de hjemløse, som ikke selv har råd, eller kan overskue at skulle en tur igennem systemet, som det kræver, hvis man skal have kommunal hjælp med at få briller.

- Vi har rigtig meget velfærd i Danmark. Men jeg oplever mange, der ikke magter det indviklede system, de skal igennem for at få hjælp, når man kommer i klemme, siger leder af Kirkens Korshær i Vejle, Jens Lundsgaard, til TV SYD.

Han fortæller at arrangementet er blevet afviklet før med succes og glade mennesker, som har trængt til nye briller eller måske fået deres allerførste par. Tina Søndberg Wernegren er butikschef hos SmartEyes i Vejle. Hun afviser, at man gør det for at få reklame.

-Det er ikke derfor vi gør det, vi gør det fordi vi gerne vil hjælpe dem, der er dårligere stillet, siger Tina Søndberg Wernegren til TV SYD.

Jens Lundsgaard håber, at initiativet, om det er reklame eller ej, vil sprede sig som ringe i vandet.

-Jeg håber der er noget reklameværdi i det på den måde, at det kan få andre til at gøre det samme som SmartEyes, siger han.

Det er Kirkens Korshær, der har stået for at vælge de trængende, der havde brug for enten briller eller synstest.