TV der bevæger dig

Brintbiler på vej til Esbjerg

Med åbningen af den nye station på Darumvej 145 i Esbjerg er det danske netværk af brinttankstationer blandt verdens absolut bedste.

Esbjerg får fredag sin første brinttankstation, og i samme ombæring køber Esbjerg Kommune fem nye brintbiler.

Med åbningen af den nye station på Darumvej 145 i Esbjerg er det danske netværk af brinttankstationer blandt verdens absolut bedste. Infrastrukturen er blevet etableret med udgangspunkt i de store danske byer og ved trafikknudepunkter. Stationen i Esbjerg bliver den 10. brinttankstation i Danmark - hvor Vejle og Kolding allerede har en tankstation.

- Nu har vi åbnet den fjerde tankstation sammen med vores partnere, og det bliver den sidste i denne omgang. Man taler altid om hønen eller ægget, når man taler grøn omstilling i forhold til transport. Hvad skal komme først – bilerne eller infrastrukturen?  Nu har vi i fællesskab taget ansvar for at etablere et landsdækkende stationsnetværk, som hænger sammen. Nu er resten først og fremmest op til bilproducenterne, som skal sikre, at der kommer endnu flere brintbiler på de danske veje, siger siger Jacob Krogsgaard, direktør i H2 Logic, som står bag etableringen af brinttankene i Danmark sammen med Energivirksomhederne OK og Strandmøllen.

Fakta om brint til transport:

Det er ikke anderledes at tanke brint end almindeligt brændstof. Optankningen tager tre minutter.
  • En brintbil kan køre op til 600 km på en fuld tank.
  • Alle brintbiler kan tankes på samme måde uanset hvilket bilmærke, det drejer sig om.
  • I brintbiler omdannes brint til strøm i en brændselscelle, som udnytter energien dobbelt så godt som motorer i konventionelle biler og med vand som eneste udstødning.
  • Brint produceres ved elektrolyse ud fra vedvarende energi herunder vindmøllestrøm.
  • Tankstationen etableres med støtte fra Energistyrelsens infrastrukturpulje H2DK
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden