TV der bevæger dig

Britisk universitet vil ansætte Lego-professor

Lego-fonden vil donere 40 millioner kroner til et professorat og et forskningscenter på Cambridge Universitet.

Har du de rette kvalifikationer, vil det snart blive muligt at søge om at blive Lego-professor på et af verdens mest prestigefyldte universiteter, Cambridge University i England.

Universitetet har modtaget en donation på fire millioner pund, eller hvad der svarer til cirka 40 millioner kroner, fra Lego-fonden til at oprette et Lego-professorat med speciale i leg i uddannelse, udvikling og læring og et tilhørende forskningscenter.

Det skriver avisen Daily Telegraph.

Den kommende Lego-professor vil samtidig blive leder af et forskningscenter for leg i uddannelse, udvikling og læring - forkortet PEDaL - under fakultetet for uddannelse.

Ifølge universitetets eget tidsskrift, The Reporter, foreslår universitetets bestyrelse, at professoratet oprettes fra den 1. oktober 2015.

Hvor god, man skal være til at bygge med Lego, melder historien ikke noget om. Men ifølge The Telegraph kan professoratet søges af alle, hvis arbejde falder inden for professoratets generelle område.

Donationen fra Lego-fonden fordeler sig over 1,5 millioner pund til forskningscentret og 2,5 millioner pund til selve professoratet.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden