Brød tavshed med et 'Fuck Dig!'

De to tiltalte mænd i drabssagen fra Lund ved Horsens brød tavsheden, da retten i Horsens afspilledet et aflytningsbånd. Den ene af de tiltalte råbte "Fuck dig!" til anklageren.

En indviklet familiefejde om kærester, gæld, narko og andet, der endte med skyderier og mord, ligger tilsyneladende til grund for den sag, der endte med drabet på den 41-årige Chanette Sørensen i landsbyen Lund nord for Horsens for et år siden.

Hemmelig rumaflytning

De to mænd på henholdsvis 24 og 30 år nægter sig skyldige i, at de sammen havde planlagt og udført drabet på kvinden.
H
idtil har mændene været tavse, men den yngste råbte "fuck dig" til anklager Susanne Holst Højberg, da hun i retten i Horsens mandag afspillede en hemmelig rumaflytning fra arresten i Næstved.

Siger så meget i fængsel

Her siger den 24-årige, der er islandsk statsborger, at "hvis vi havde brugt en almindelig 45'er, så var hun ikke død".

- Der bliver sagt så meget i et fængsel, sagde den 24-årige og afviste at have brugt hverken maskinpistol eller gevær mod kvinden. Våbnet er aldrig fundet.

Skudt i hovedet

I sin stue blev kvinden skudt i hovedet den 2. marts 2010 og dræbt af et skud affyret fra en forbipasserende bil. Der blev i alt affyret fem skud.

Anklagemyndigheden mener, at de to mænd var i bilen, som efter drabet blev fundet udbrændt syd for Horsens.

De to tiltalte afviste begge at have planlagt drabet på kvinden, selv om mobilaflytninger, rumaflytninger i arresten og fund af krudtslam på tøj, handsker m.v. indikerede, at de to mænd stod bag.

Skyldte 14.000 kr.

Den 24-årige, der tidligere har været kæreste med kvindens datter, erkendte, at han stod i gæld til den nu dræbte. Han skyldte op mod 14.000 kroner for et huslejeindskud, som han havde lånt. Og måske for noget hash.

Under forelæggelsen af sagen, der kører i denne og næste uge, kom det frem, at der hos den dræbte blev fundet henholdsvis 486 gram heroin og 360 gram kokain i en dåse. Stofferne var nedgravet i haven, oplyste anklageren.

26 vidner

Kun en uge før drabet var den dræbtes hus blev beskudt, mens de to tiltalte var inde i huset. Et andet familiemedlem er dømt for denne beskydning.

Et par dage efter drabet brændte kvindens hus ned til grunden. Om branden var påsat og af hvem står uklart.

I sagen skal afhøres 26 vidner, og der ventes en kendelse om skyld måske allerede næste mandag.