Fredericia-brødre indlagt efter eksplosionsulykke i båd

Det var to brødre fra Fredericia, som var ombord i den båd, der sent lørdag eftermiddag eksploderede i Lillebælt. Begge er nu indlagt med ben- og rygskader.

Det var to brødre på henholdsvis 48 år og 50 år fra Fredericia, som sent lørdag eftermiddag røg over bord fra en båd i Lillebælt mellem Den Nye og Den Gamle Lillebæltsbro. 

quote

Vi tror på, det er udsivende benzin, der har ophobet sig under dørkpladerne, og en ganske lille gnist, har kunnet antænde benzindampene, så det hele er eksploderet og brødrene smidt i vandet.

Lars Fredensborg, vagtchef, Fyns Politi

Fyns Politi er nu i fuld gang med finde ud af, hvad der var årsagen til eksplosionen på deres helt nye og hurtiggående RIB-båd med en 175 hk motor.

Ved eksplosionen blev de to mænd slynget ud af båden.

Mændene blev hjulpet i land af tililende sejlere, der havde set ulykken ske. Sejlerne får hjulpet brødrene ind til Middelfart, hvor de bliver indlagt på hospitalet med ben- og rygskader. 

Resterne af den eksploderede båd er nu i politiets varetægt, som er igang med undersøge årsagen til ulykken. 

Hos Fyns Politi har man dog allerede nu et bud på, hvorfor ulykken skete.

- Vi tror på, det er udsivende benzin, der har ophobet sig under dørkpladerne, og en ganske lille gnist, som godt kunne komme fra styrepulten af båden, har kunnet antænde benzindampene, så det hele er eksploderet og brødrene smidt i vandet, siger Lars Fredensborg, vagtchef ved Fyns Politi til TV SYD.