Bronze til Fanø for læge-priser

Fannikerne kommer ind på en tredjeplads som dem, der betaler mest for at gå til lægen. Vejle er billigst.

Danmarks Statistik har udsendt tallene for, hvor store de gennemsnitlige udgifter er per læge-besøg med videre per indbygger. Hvis man ser på regionerne, er hovedstaden den dyreste med 2.669 kroner per læge-besøg per indbygger. Region Syddanmark ligger næst sidst med 2.454 kroner, lige foran Midtjylland, som er to kroner billigere per besøg per indbygger.

Vejle er billigst

Hvis man derefter ser på kommunerne, ligger Hørsholm forrest med 3.100 kroner. Derefter Helsingør med 2.960 kroner og på tredjepladsen Fanø med 2.917 kroner

I den anden ende af skalaen ligger de kommuner, der har de laveste udgifter per læge-besøg per indbygger. Her er Vejle klart nummer et blandt de ti nederste på skalaen.

Nummer to er Billund med 2.272 kroner, nummer tre Kolding med 2.292, mens Hedensted er nummer seks med 2.324 kroner per læge-besøg per indbygger.

Det fremgår ikke af statstikken, hvad udtrykket med videre dækker over. Formentlig drejer det sig om prisen for undersøgelse og behandling, oveni prisen for at gå ind og ud ad døren.