TV der bevæger dig

Bruger Lego i undervisningen to gange om ugen

Lego-klodserne bruges i undervisningen på den internationale skole i Billund

Klassen 5P fra den internationale skole i Billund er med på en stor konference i Børnenes By. De bruger Lego i undervisningen to gange om ugen.

Lego Fonden er vært ved en international konference i disse dage i Billund. Lego Idea Conference har til formål at debattere og udbrede forståelsen af, hvad kvalitetslæring er.

Og i den forbindelse deltager femte-klassen. I Legos konferencecenter skal de bygge ”My favorite place to learn” (Mit favoritsted til at lære).

- Jeg har meget nemmere ved at lære, når jeg synes noget er sjovt, siger 10-årige Helena Kærgaard Rye Olsen til TV SYD. - Det er lettere når jeg får hænderne i det.

Og klasselærer Nis Christiansen supplerer:

- Der er et element af leg i det, men det er vigtig at holde fokus på de også lærer noget. 

300 akademikere, praktikere, politiske beslutningstagere fra hele verden og repræsentanter fra internationale uddannelsesorganisationer deltager i konferencen.

FN besluttede sidste år, at alle medlemslande frem til 2030 skal arbejde for at sikre adgang til læring for alle – og også kvaliteten i børn læring.

- I mange skolesystemer handler læring stadig fejlagtigt om at indprente sig en række fakta og om at blive rigtig dygtig til at klare sig i tests, hvor der kun er ét rigtigt svar. Dette problem skal ses i lyset af, at vores virksomheder og samfund efterspørger noget andet end det, som læres i skolen, noterer Lego Fondeni en pressemeddelelse om konferencen.  

Konferencen slutter onsdag.

 

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden