Brugs bliver til tyrkisk privatskole

En tidligere brugsforening i Løget Center i Vejle bliver efter sommerferie til en privatskole - primært for børn af tyrkisk, arabisk og bosnisk herkomst. Foreløbigt er der 65 elever tilmeldt.

Skolen, der får navnet Vejle Privatskole, starter på baggrund af efterspørgsel fra forældre i netop de nævnte etniske grupper, oplyser skolens leder Ahmet Incikli til Vejle Amts Folkeblad.

Skolen ventes at tiltrække børn fra både Vejle og nabobyerne. Skolen skal være en grundskole med internationalt udsyn og fokus på kvalitet i undervisningen, står der i undervisningsplanen. Eleverne vil få engelsk fra 1. klasse og tysk fra 5. klasse, og pædagogikken bygger delvis på Montessori-pædagogikken, der fokuserer på selvstændighed.

Undervisningen i Koranen fylder stort set det samme timemæssigt som undervisningen i kristendom i en almindelig folkeskole, noterer Vejle Amts Folkeblad.

En klar kant til folkeskolen er modersmåls-undervisning i tyrkisk, arabisk og bosnisk. Den undervisning er stort set fjernet fra folkeskolen - til stor fortrydelse for mange forældre til to-sprogede børn, noterer avisen.

- Lokalerne bygges om, og vi regner med at være færdige omkring den 5. august. Også med lokaler til SFO og børnehave. Ombygningen bliver også en fordel for Løget

Center mere generelt, fordi lokalerne vil kunne bruges til aftenskole eller foreninger, fortæller Ahmet Incikli til Vejle Amts Folkeblad.

Han fortæller, at skolen har fået ansat alle nødvendige lærere, minus en enkelt.