Brugsen som forsamlingshus

I Skovby på Sydals mødes de 319 indbyggere i Brugsen. De seneste år har den lokale Dagli' Brugs nemlig fungeret som et slags forsamlingshus, hvor der både bliver slået katten af tønden og fejret J-dag.

Brugsen er lige så stille blevet samlingspunktet for hele byen. Den er en livsnerve for de lokale og brugsuddeleren kan slet ikke lade være med at åbne dørene, når lejligheden byder sig.

- Vi er jo afhængige af hinanden her ude på landet. Kunderne har brug for et sted at handle og jeg har brug for, at der kommer nogen og handler. Derfor giver det mening for mig at skabe aktiviteter for hele byen, fortæller brugsuddeler Kim Johnsen.

Brugsmanden som borgmester

Kim Johnsen er langt fra den eneste brugsuddeler, der går aktivt ind i kampen for at holde gang i de små samfund i vores del af landet.

Som en del af Coorp Danmarks strategi, har en hel række brugsuddelere i denne uge deltaget i en såkaldt "Borgmester-uddannelse."

- Jeg skal jo ikke være borgmester i Skovby, afværger Kim Johnsen. Men han vil gerne være med til at gøre en forskel og skabe sjove arrangementer, som hele byen kan få glæde af.

Og det er netop det, der er formålet med Coorps borgmesteruddannelse.

- Vi omsætter for omkring 8 milliarder kr. i vores 300 butikker, som alle har en stor betydning for de lokalsamfund, hvor de er beliggende. Med udviklingen af fremtidens nærbutik, som vi har arbejdet på de seneste to år, vil vi vise, at vi satser og tror på, at de lokale butikker har en fremtid, siger kædedirektør Jesper K. Andersen, Dagli´Brugsen.

Se mere i "Naboer"

Du kan møde den engagerede brugsmand fra Skovby og en stribe af byens andre ildsjæle. Det er klokken 15.00 og 19.55, når vi sender Naboer på TV SYD plus.

Læs mere om naboer på programmets hjemmeside.