Bubber sætter gang i debatten blandt Koldings unge

Torsdag aften mødes 24 unge i byrådssalen i Kolding til en demokratisk debat om SU og danskhed. Bubber er ordstyrer.

Unge på Tinge er navnet på en tilbagevendende debat, som Ungdomsskolen Kolding står bag.

Det er tiende gang, at de afholder det for unge mellem 13 til 20 år. Men det er første gang, Unge på Tinge bruger en ordstyrer udefra.

- Bubber er selvfølgelig et stort trækplaster, og det er første gang, at vi har haft venteliste til de 24 pladser i byrådssalen. Vi håber da også på, at han kan trække et stort publikum til i aften, siger koordinator for Unge på Tinge i Kolding, Ahmad Nasser, til TV SYD.

Aftenens to emner, SU og danskhed, er valgt af de unge selv gennem Ungerådet i Kolding. Hver debattør har forberedt et oplæg af et minuts varighed til de to emmer, som fremlægges i byrådssalen.

quote

Unge på Tinge handler om at få demokratiet ned i øjenhøjde med de unge. 

Ahmad Nasser, koordinator for Unge på Tinge i Kolding

Foruden Bubber og de unge vil de to byrådspolitikkere Merete Due Paarup (V) og Knud Erik Langhoff (C) deltage i debatten.

- Unge på Tinge handler om at få demokratiet ned i øjenhøjde med de unge. De får mulighed for at sidde i politikernes stole, og de får en følelse af at deres holdninger også betyder noget – især fordi vi har to af de rigtige byrådspolitikere med i aften, som vil tage noter fra debatten med videre i deres politiske arbejde, forklarer Ahmad Nasser.

Koordinatoren tror også på, at Bubber vil sørge for den rette energi i debatten.

- Vi har valgt Bubber som ordstyrer, fordi vi gerne vil have en alsidig og energisk person med godt tag på de unge. Jeg er sikker på, at han vil være god til at gribe de ting, der bliver sagt, og sætte gang i debatten, slutter Ahmad Nasser.