Budget-ballade i Fredericia

Budgetballade i Fredericia, hvor Venstre beskyldes for gangster-metoder. Den borgerlige blok har indgået forlig om budgettet - og har opsagt al samarbejde med den røde blok.

- Vi blev kaldt til møde kl. 17.30 onsdag, og vi forventede, at vi skulle tale om budgettet. Vi fik besked på, at der var indgået en aftale med Mads Lund om budgettet, og at vi var fyret. Det var helt uventet, siger Jane Findahl (SF) til Fredericia Dagblad.

S og SF valgte at stemme imod det budgetforslag, som borgmester Thomas Banke (V) præsenteret. Byrådsmødet blev suspenderet og forslaget trukket tilbage.

I stedet er der indgået et forlig mellem de borgerlige partier. Det er lig med det oprindelige budgetforslag.

Tilbage i varmen

De borgerlige partier opsagde for et år siden samarbejdet med Mads Lund (Borgergruppen) til fordel for en aftale med S og SF. Men efter byrådsmødet mandag aften har de blå partier været enige om, at genoptage samarbejdet med Borgergruppen.

- Det var den eneste oplagte samarbejdspartner, og det skaber samtidig den nødvendige politiske stabilitet om byrådets virke. Mads Lund får samtlige sine poster tilbage, og vi opsiger alle aftaler med S og SF, siger Thomas Banke til Fredericia Dagblad.

Opsigelsen af konstitueringsaftalen betyder, at S og SF mister sine formandsposter i udvalgene.

Fremgangsmåden får socialdemokraten Henning Due Lorentzen til at beskylde Venstre for at bruge gangstermetoder med trusler og forsøg på at plante løgne.

- Jeg har været med til meget, men intet der tangerer det her. Jeg har altid rost Fredericia Byråd for at føre politik i en god og sober tone, men det, må jeg desværre konstatere, er helt slut, siger han til det lokale dagblad.

- Men jeg synes, at vi er nået derud, hvor det virker som om, det politiske system er ved at falde sammen, og der ikke er nogen til at holde styr på det, tilføjer Henning Due Lorentzen.