Bundkamp om vigtige points og mange penge

Når Esbjerg fB mandag aften møder OB på Blue Water i en ægte bundstrid i superligaen, er der vigtige points og mange tv-penge på spil.

Vinder Esbjerg kampen, rykker holdet frem foran FC Vestsjælland, der sammen med OB rykker en plads ned. Ud over vigtige points med sejr, er der omkring 650.000 kr. på spil i ekstra TV-penge.

Efter aftenens kamp er første tredjedel af turnering færdig-spillet og første rate af tv-pengene skal fordeles. For Esbjerg kan det blive 650.000 kr. eller ved sejr det dobbelte, nemlig 1,3 millioner kr.

- Vi er på hjemmebane, og vi skal spille på vores styrker og forsøge at dominere kampen. Og så er det jo en bundkamp, hvor alt kan ske, siger EfB-cheftræner Niels Frederiksen.

Han forventer, at OB vil forsøge at sætte sig igennem fysisk i en kamp, hvor begge mandskaber kan have offensive profiler tilbage i truppen efter skader. Hos OB er det Rasmus Falk, der har været ude med en knæskade i to måneder, og hos EfB Lasse Rise, der har været ukampdygtig næsten lige så længe med en fiberskade.

- Lasse Rise er meldt klar til at spille en halv time. Han er en anden type spiller, hurtig, dygtig med bolden og med et godt spark. Han kan kreere nogle chancer, hvis der bliver behov for det i løbet af kampen, siger Niels Frederiksen.

Der er kampstart kl. 19.