TV der bevæger dig

Bunkevis af ulovlige våben afleveret

En maskinpistol er blandt de ulovlige våben, der er blevet afleveret.

Flere end 200 ulovlige våben er afleveret til Syd- og Sønderjyllands Politi i løbet af den første uge med Frit Lejde.

Frit Lejde-aktionen begyndte den 1. juni, og her knap en uge senere er der afleveret omkring 200 våben og masser af ammunition til Syd- og Sønderjyllands Politi.

Der er afleveret 71 ulovlige luft- og fjedervåben.

Desuden er der indleveret 50 rifler eller haglgeværer, 14 pistoler eller revolvere, to maskinpistoler, fem sværd eller sabler og cirka 40 bajonetter og knive.

Også forskellige slagvåben, tomme granater, sortkrudt, startpistoler, en røgbombe og 10 dynamitstænger er blandt det afleverede.

- Man kan godt blive forbavset over, at der stadig dukker så mange våben op, men vi ser også i forbindelse med vores efterforskning, at rigtigt mange har ting og sager liggende på lofter og i kældre, siger politiinspektør Svend Erik Larsen fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

- Det er vigtigt, at våben ikke kommer i de forkerte hænder eller ud at cirkulere i kriminelle miljøer. Derfor opfordrer vi til, at ejerne kommer af sted med dem ? jo før jo bedre, siger han.

Politiet beder om, at man ikke selv kommer ind med granater eller sprængstoffer, men ringer og får politiet til at komme ud og kigger på tingene. Om nødvendigt vil politiet så sørge for, at sprængstofeksperter bliver tilkaldt til transporten.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden