Bureaukrati-Danmark slår til

En halvtreds år gammel tradition er slut. I hvert fald i Løgumkloster. KFUM-Spejderne opgiver at indsamle gamle aviser, fordi de skal betale alt for meget for en tilladelse.

I 50 år har KFUM-Spejderne i Løgumkloster indsamlet gamle aviser for at tjene lidt penge til deres aktiviteter.  

De seneste år har de kunnet tjene ca. 8000 kr. om året ved at indsamle aviser hver fjerde måned. Men nu har nye offentlige gebyrer som Energistyrelsen og Miljøstyrelsen har indført ødelagt den lille indtægtskilde for spejderne.

For det første skal de betale et godkendelsesgebyr på 2.560 kroner til et registreringsgebyr, så skal de betale et registreringsgebyr også på 2560 kroner, og så 1600 kroner for et indsamlingsbevis. 

Ialt 6720 kroner for en tilladelse, der gælder i fem år.

Oven i kommer, at spejderne også årligt skal betale 1200 kroner i affaldsregistering.

Med udsigt til at skulle betale det meste af indtægten til offentlige kasser, har fået spejderne til at opgive den mangeårige både økonomiske og pædagogiske aktivitet, fortæller grupperassistent hos KFUM-Spejderne Finn Eskildsen til TV SYD.

Formanden for Teknik- og Miljøudvalget i Tønder Kommune, Bo Jessen, (V), vil nu hjælpe spejderne. Som kommune skal de opkræve gebyrerne for Miljøstyrelsen og Energistyrelsen, men vil snarest mulig han undersøge, om de kan samle alle frivilige organisationer i kommunen i en slags paraplyorganisation. 

I vores udsendelse kl. 19.30 spørger vi MF Anni Matthiesen, (V), hvad meningen er med at kvæle organisationers mulighed for at tjene lidt penge til deres arbejde.