Butiksindehaver forsvarer dagplejer: Pure opspind

En dagplejemor skal ifølge et Facebook-opslag have efterladt hendes dagplejebørn udenfor en butik, men nu forsvarer butiksindehaveren dagplejemoren.

To billeder af fem dagplejebørn udenfor butik Garn og Gaver i Haderslev har skabt vrede og forargelse på Facebook. Ifølge Jesper Otto Bossen, som manden bag billederne hedder, viser billederne nemlig, hvordan en dagplejer har efterladt en klapvogn og 5 små børn ude foran en butik.

Men nu siger indehaveren af butik Garn og Gaver, Helle Sørensen, at historien er pure opspind.

- Dagplejemoren kommer med børnene hen til butikken, men klapvognen kan ikke gå ind af døren, så hun beder mig om at komme hen til døren og ekspedere hende, siger Helle Sørensen fra Garn og Gaver til TV SYD.

Helle Sørensen beskriver, at dagplejemoren hele tiden har kontakt til børnene, og at hun kun var i butikken i få minutter, hvor hun købte to garnnøgler.

Helle Sørensen har derfor også taget kontakt til Haderslev Kommune, som har fritaget dagplejeren for tjeneste. Ledere fra kommunen har af samme grund været i butikken torsdag.

Også støtte fra mor

Mødrene til en af børnene på de omtalte billeder forsvarer ligeledes dagplejemoren.

- Det er helt urimeligt den måde, det bliver fremstillet på. Min oplevelse er noget helt andet, og alle dagplejemødre, som mit barn har været ved i Haderslev Kommune, passer godt på mit barn, siger Sandy Gåsvig, der er mor til en dreng på 2,5 år.

- Jeg er sikker på, at dagplejeren kiggede på børnene hele tiden. Jeg føler, mit barn er sikkert. Jeg er meget tryg, siger Sandy Gåsvig til TV SYD.

Sandy Gåsvig kontaktede derfor kommunen med det samme.

- De har været hurtige til at reagere på min henvendelse, men jeg synes, de burde få stoppet shitstormen mod dagplejemoren, mener Sandy Gåsvig om kommunens håndtering af sagen.

Da dagplejeren nu er fritaget for tjeneste, skal børnene til andre dagplejere. Sandy Gåsvig fortæller dog til TV SYD, at hun helst vil beholde sit barn hjemme, som situationen er lige nu.

TV SYD har været i kontakt med dagplejerens nærmeste familie, som fortæller, at dagplejeren er meget berørt af situationen. De fortæller, at garnet skulle bruges til børnene. Derudover ønsker de ikke at kommentere nærmere på sagen.

 

Indehaveren af den butik, dagplejeren handlede i, forklarer, hvad der skete.