Butiksindehaver lagde video af tyv på Facebook - og vil gøre det igen, selvom hun risikerer fængsel

En butiksindehaver brød loven og delte en video af en butikstyv. Hun har fortalt sine børn, at hun vil gøre det igen, selvom hun kan komme bag tremmer.

Vibeke Knudsen har fået nok. Hun er indehaver af Ønskebørn i Aabenraa, og da hun i sidste uge opdagede, at butikken endnu engang havde haft besøg af en tyv, løb temperamentet af med hende.

- I det sekund jeg gjorde det, vidste jeg godt, at det var forkert, men tyveriet skal stoppes nu, siger Vibeke Knudsen.

quote

Vi skal sende et signal om, at butikken ikke er et tag selv-bord.

Vibeke Knudsen, indehaver, Ønskebørn, Aabenraa

Ikke et tag selv-bord

Hun valgte at lægge en video på Facebook, som viste butikstyven i aktion. Det er ulovligt, og det ved Vibeke Knudsen udmærket. For hende handler det dog om noget langt større.

- Vi skal sende et signal om, at butikken ikke er et tag-selv-bord. Det er penge, der ryger ud af min lomme hver evig eneste måned, siger hun.

Hør Vibeke Knudsen forklare, hvordan det føles at betale for de stjålne varer af egen lomme.
Video: Jørgen Guldberg, TV SYD

De seneste halve år har Vibeke Knudsen fået stjålet varer for 65.000 kroner, og inden for et par år er det blevet til en kvart million. For Vibeke Knudsen svarer det beløb faktisk til en fuldtidsmedarbejder.

- Jeg føler mig svigtet som erhvervsdrivende. At jeg kan tage i retten gang på gang, men selv om jeg vinder min sag, så får jeg ikke mine varer eller pengene for mine varer tilbage. Og der er ikke nogen forsikring, der dækker det her, fortæller Vibeke Knudsen.

Selvtægt gav pote

quote

Jeg har informeret mine tre børn om, at jeg faktisk kan finde på at trække det her så langt ud, at jeg kan risikere at komme i fængsel for det.

Vibeke Knudsen, indehaver, Ønskebørn, Aabenraa

Videoen på Facebook gav pote, for den anden dag fik Vibeke Knudsen et brev fra tyven med en undskyldning og betaling for det stjålne sengetøj.

Derfor indrømmer Vibeke Knudsen, at hun er parat til at gøre det igen.

- Jeg har informeret mine tre børn om, at jeg faktisk kan finde på at trække det her så langt ud, at jeg kan risikere at komme i fængsel for det, fortæller hun.

Det er første gang i 15 år, at Vibeke Knudsen har fået penge tilbage for sine stjålne varer. Hun vil dog ikke anbefale andre erhvervsdrivende at gøre som hende.

- Jeg vil opfordre andre selvstændige til at have en holdning, for vi bliver nødt til at sende et signal til tyvene om, at det her ikke er i orden.