TV der bevæger dig

Byggeplads-tyverier boomer

Det har store praktiske og økonomiske konsekvenser, når der stjæles materialer, maskiner og værktøj. Arbejdet sættes i stå, indtil det stjålne kan erstattes.

Antallet af tyverier på byggepladserne er steget markant i 2017.

Efter nogle år med nedgang i antallet af anmeldte tyverier fra landets byggepladser, er udviklingen vendt dramatisk i 2017. 

Ifølge brancheorganisationen TEKNIQ viser nye tal fra Rigspolitiet, at antallet af anmeldte tyverier i Syd- og Sønderjylland steg med over 158 procent (fra 12 til 31 anmeldelser) i tredje kvartal 2017 i forhold til samme periode året før, mens stigningen i Sydøstjylland er på 75 procent (fra 16 til 28 anmeldelser).

Lars Petrowsky, formand for TEKNIQ-råd Syddanmark, driver en VVS-forretning i Vejle.

På landsplan ses også en stigning - men knap så dramatisk.

- Det har store praktiske og økonomiske konsekvenser, når vi får stjålet værktøj og materialer. Arbejdet sættes i stå, indtil det stjålne kan erstattes, så det koster os penge hver gang, siger Lars Petrowsky, formand for TEKNIQ-råd Syddanmark, der selv driver en VVS-forretning i Vejle. 

Han mærker også i sin forretning det stigende omfang af tyverier.

Arbejdet sættes i stå, indtil det stjålne kan erstattes, så det koster os penge hver gang.

Lars Petrowsky, VVS-mester, Vejle

- I juleferien fik vi tømt en af vores arbejdsbiler for værktøj. Det løber nemt op i 60.000 til 80.000 kroner, siger Lars Petrowsky til TV SYD.

Rigspolitiets tal viser desuden, at sandsynligheden for, at tyvene fanges, er ganske beskeden. I årets tre første kvartaler har der således på landsplan været i alt 851 anmeldelser af tyverier fra byggepladser, samtidig med at der kun er blevet rejst 134 sigtelser. 

Læs også Tyve stjæler el-ledninger selv om der er strøm i dem

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden