TV der bevæger dig

Byggeriformand: Sønderborg skal have servicekasketten på

Sønderborg Kommune skal have servicekasketten på, mener formanden for Dansk Byggeri Sydjylland, Michael Mathiesen. Foto: TV SYD

Sønderborg Kommune er landsdelens mindst erhvervsvenlige kommune. Den placering skal der nu gøres noget ved.

Sønderborg Kommune er endt som nummer 80 ud af 98 i hele landet. Det er et fald på listen over erhvervsvenlige kommuner på hele 19 pladser fra sidste års undersøgelse.

Kommunen har ellers de senere år gjort en del for at gøre erhvervsklimaet i Sønderborg Kommune bedre. Blandt andet har de oprettet en erhvervsserviceafdeling, der skal hjælpe erhvervslivet med kommunale sager. Men det er altså ikke noget, der er slået igennem i undersøgelsen.

Det gælder i det hele taget om at være servicevenlig. Kommunen skal have udskiftet myndighedskasketten med en servicekasket.

Derfor vil erhvervsudvalget i Sønderborg Kommune efter sommerferien tage kontakt til Dansk Byggeri.

- Vi vil arbejde sammen med Dansk Byggeri, for at gøre det bedre. Det er i hvert fald trist at ligge nummer 80, siger formanden for erhvervsudvalget i Sønderborg Kommune, Ole Wandahl Sundhøj (Kons.), til TV SYD.

Den udmelding kommenterede Dansk Byggeri på i TV SYD klokken 19.30 mandag aften. Her gav formanden for Dansk Byggeri Sydjylland tre gode råd til Sønderborg Kommune.

- Afskaf kædeansvaret. Det gør, at små håndværkere i området har svært ved at stille den økonomiske garanti, som hovedentreprenøren vil kræve. Det er hverken til gavn for de små virksomheder eller lokalområdet, og det giver dyrere byggeri, sagde formand for Dansk Byggeri Sydjylland, Michael Mathiesen, til vært Henrik Skovgaard.

Om få år vil der mangle faglært arbejdskraft. Derfor kan Sønderborg Kommune gør en indsats.

- Jeg synes, at kommunen er nødt til at lave en partnerskabsaftale med os i Dansk Byggeri og den lokale tekniske skole, så vi sammen kan overbevise folkeskoleeleverne om, at der en rigtig god fremtid som håndværker. Samtidig kan eleverne tage en studentereksamen samtidig med de nye EUX-uddannelser.

Der var også et tredje flueben på tjeklisten.

- Udlicitér mere. Der er for eksempel 10 procents besparelse på at udlicitere vej- og parkområdet, hvor Sønderborg Kommune ligger en smule bagefter. Men det gælder i det hele taget om at være servicevenlig. Kommunen skal have udskiftet myndighedskasketten med en servicekasket, sluttede Michael Mathiesen.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden