Byrådet lukker flere plejehjem i Esbjerg

Det bliver blandt andre de ældre, som står med store dele af regningen, efter Esbjerg Kommune skal spare hele 554 mio. kroner over de næste fire år.

Beboerne på plejecentrene Kollektivhuset, Strandgaarden og Riberhus må forberede sig på en ny hverdag. Plejehjemmene bliver nemlig lukket som følge af de massive besparelser, som Esbjerg Kommune skal lave over de kommende fire år. Det står fast, efter kommunen tirsdag præsenterede budgettet for næste år og overslaget for de tre efterfølgende.

- Besparelserne kommer til at kunne mærkes på mange forskellige områder, siger Henning Ravn (V), der er formand for sundhed- og omsorgsudvalget i Esbjerg Kommune.

Ud over lukning af plejehjem, kommer der til at være færre hænder på ældreområdet, da hjemmeplejen og plejecentrene skal effektivisere. Også handicapområdet bliver ramt af besparelserne. Her skal der spares 25,1 millioner over budgetperioden.

Sidst men ikke mindst bliver også kultur og fritidsudbuddene i kommunen ramt af sparekniven. For fritidsklubberne betyder det, at de selv får en større egenbetaling ved leje af lokaler, mens de lokale museer, Tobakken, Musikhuset og Esbjerg Ensemble får et mindre tilskud til driften.

Nedenfor kan du se hele Esbjerg Kommunes budget 2016-2019.