Byråd: Ja til Danmarks største vindmøllepark

Et flertal i Tønder Byråd stemte her torsdag aften et forslag igennem som det det første trin til etableringen af 56 vindmøller i Tønder og Esbjerg Kommuner.

Så er det første vigtige skridt taget. En byrådsbeslutning om at påbegynde arbejde med Danmarks største vindmøllepark med i alt 56 møller med en højde på op til 150 meter.

23 sagde ja, mens syv stemte nej.

Den hidtil største vindmøllepark huser 22 vindmøller. Det er selskabet Vattenfall, Sydenergi og en række lodsejere, der står bag projektet. De mange vindmøller skal placeres ved Store Lundsmark vest for Roager. På begge sider af kommunegrænsen. 19 af vindmøllerne skal stå i Esbjerg Kommune.

JydskeVestkysten kunne tidligere afsløre, at Esbjerg Kommunes vindmølleplan for 2014-2026 kun har udlagt  området vest for Roager til at huse fire vindmøller. Men politikerne i Esbjerg Byråd ønsker ikke at kommentere på planerne, da de ikke har fået forelagt dem endnu.

 

 
 

 

Projektmagerne har allerede opkøbt fem ejendomme i Esbjerg Kommune. Der har onsdag sidste uge været et borgermøde  i Rejsby, hvor Vattenfall informerede om projektet samt muligheden for at søge erstatning for værditab.

På aftenens byrådsmøde deltog en række bekymrede borgere fra Roager-området for at "vise flaget" og vise deres modstand overfor det kæmpestore projekt.  

Planerne skal nu officielt sendes til Esbjerg Kommune.