TV der bevæger dig

Byrådsmedlem bortvist og politianmeldt

Venstres byrådsmedlem Kurt Jakobsen bortvist fra sit job og meldt til politiet på mistanke om strafbart forhold, skriver jv.dk

Kurt Jakobsen blev allerede i februar bortvist fra sit arbejde som projektleder og geolog i Naturstyrelsen Vadehavet. Her har man tillige politianmeldt den mangeårige medarbejder på mistanke om et strafbart forhold.

Ifølge jv.dks oplysninger hænger bortvisningen og politianmeldelsen sammen med det private anpartsselskab Balders Kilde, som Kurt Jakobsen oprettede i 2013 sammen med en anden person.

Balders Kilde er, som navnet antyder, et selskab, der opererer inden for fremstilling af mineralvand og kildevand på flaske, og indholdet i anmeldelsen går på, at Kurt Jakobsen, for Naturstyrelsens regning, skal have beordret forskellige analyser, som alene var til eget brug.

Til TV SYD siger Kurt Jakobsen:

- Min faglige organisation har bedt mig om ikke at kommentere sagen. Men politianmeldelsen kommer helt bag på mig og hverken politiet eller min arbejdsgiver vil fortælle mig, hvad politianmeldelsen går ud på. Så jeg aner faktisk ikke, om den hænger sammen med Balders Kilde. Det her er meget ubehageligt, synes jeg.

Han tilføjer:

- Nu håber jeg, at politiet vil tage sig af sagen så hurtigt som muligt, så jeg kan få en afklaring på det.

Jv.dk skriver videre: Afdelingsleder for sektionen for økonomisk kriminalitet, Jeppe Kjærgaard, Syd- og Sønderjyllands Politi, bekræfter, at politiet har modtaget en anmeldelse fra Naturstyrelsen.

Kontorchef i Naturstyrelsen Vadehavet, Claus Andersen, siger til jv.dk:

- Jeg hverken kan eller vil kommentere på en personalesag.

For tiden verserer bortvisningssagen i det fagretlige system, hvor Kurt Jakobsens fagforbund har indbragt en sag om uberettiget bortvisning for en faglig voldgift.

Læs jv.dks artikel her:

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden