Byrådspolitiker: Ankestyrelsen er for langsom

Haderslev Kommune mener, at Ankestyrelsen bruger for lang tid på at behandle klagesager fra borgerne i Haderslev.

Når Haderslev sender en klage afsted til Ankestyrelsen på vegne af borgerne, tager det næsten et år, før der kommer et svar i sagen. Det er alt for lang tid ifølge Jesper Andreasen, der er formand for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget i Haderslev.

Derfor har han sendt et opråb til beskæftigelsesminister Mette Frederiksen.

-Vi har reelt ingen muligheder for at handle eller hurtigt at rette ind efter Ankestyrelsens afgørelser, når sagerne er så lang tid om at blive behandlet, og de tal, vi har at arbejde med langt fra er aktuelle, mener han.

Den gennemsnitlige sagsbehandlingstid for klager indsendt for Haderslev Kommune på førtidspensionormådet, var 246,7 dage i 2. kvartal af 2014. Pensionsnævnet har klager, som har ventet på behandling i Ankestyrelsen siden november 2012.

Ifølge Jesper Andreasen er det svært at rette hurtigt ind efter Ankestyrelsens afgørelser, når sagerne er så lang tid om at blive behandlet.

-Det her handler også om, at vi i jobcentret er i fuld gang med en proces, hvor vi også kigger indad og ser på, hvad vi selv kan gøre bedre. I forhold til de sager, der går til Ankestyrelsen, så er det utilfredsstillende først og fremmest for borgerne, men også for administration og for os som lokalpolitikere, at tingene er ude af vores hænder.