Byrådspolitiker stopper efter sag om tabt arbejdsfortjeneste

Venstre-politikeren Ole Flemming Lyse har besluttet at stoppe som komunalpolitiker i Hedensted Kommune efter efterårets kommunalvalg. Beslutningen kommer efter presseomtale af, at Ole Flemming Lyse har fået udbetalt 248.400 kroner i tabt arbejdsfortjeneste i 2012 i sit fritidslandbrug for at varetage sine kommunale hverv.

Hedensted Kommune har i sidste uge bedt jurister fra Kommunernes Landsforening om at lave en undersøgelse af kommunens udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste for byrådsmedlemmer.

I en pressemeddelelse offenliggjort søndag eftermiddag skriver Ole Flemming Lyse, at han føler sig udsat for ensidig pressehetz .

Ole Lyses pressemeddelelse

Her er indholdet af Pressemeddelelsen i sin fulde ordlyd:

"Jeg har besluttet at stoppe i politik og derfor genopstiller jeg ikke til byrådsvalget i november måned.

Jeg valgte i september måned 2012 at stoppe hos politiet efter 40 års tjeneste og jeg har gået og overvejet hvorvidt jeg også skulle stoppe mit politiske arbejde i byrådet i Hedensted.

Den seneste måneds ensidige pressehetz mod min person har dog gjort valget lettere.

Jeg har haft 20 gode år i politik og det har givet mig mange spændende oplevelser og mange udfordringer. Jeg har været formand for teknik og miljøudvalget i Juelsminde kommune og jeg har siddet 5 år i Vejle Amtsråd, hvor jeg var medlem af undervisnings- og kulturudvalget. Siden år 2005 har jeg siddet i byrådet i Hedensted kommune. Teknik og miljø har altid haft min store interesse og jeg synes, at jeg har været med til at løse mange spændende opgaver.

Jeg glæder mig til at få tid til de interesseområder, der ikke har været tid til tidligere, men vil altid være parat til at hjælpe borgere, der ikke føler, at de bliver rigtig behandlet og her vil jeg kunne bruge min store erfaring og indsigt fra de mange år i det politiske system", skriver Ole Flemming Lyse.