Byudvikling i gang: Det gamle posthus reddes af ægtepar

Ægteparret Peter og Helle Pørtner Voldby lægger ekstra kræfter i at gøre deres barndomsby mere velbesøgt.

På Jernbanegade i Brædstrup er håndværkerne i fuld sving. Det er ægteparret Peter og Helle Pørtner Voldby, der har sat dem i gang.

Det gamle posthus i gaden skal fornyes – til en restaurant og fire lejligheder.

quote

Vi er godt klar over, at der sker et kæmpe løft lige i det område her, og det synes vi er rigtig fedt at være med til at bidrage til.

Peter Pørtner Voldby, medejer af PHC ejendomme ApS, Brædstrup

Det er Peter og Helle, som sammen ejer PHC ejendomme ApS, der endelig fik fat i den gamle bygning i Brædstrups centrum. ’Endelig’ fordi parret har villet købe bygningen i mange år:

- De seneste tre år har vi regnet lidt på det og snakket om, at det kunne være noget for os, fortæller Helle Pørtner Voldby til TV SYD.

Hjembyen i udvikling

Parret forhandler ejendomme både i Horsens og Brædstrup, men det er i Brædstrup, at deres hjerter ligger. De er begge opvokset i byen, og nu bor de der sammen med deres to børn.

Samtidig ser de begge en udvikling i byen – en udvikling, de gerne vil være med til at skubbe endnu mere gang i.

- Vi vidste, at der skulle ske noget i det her område, så det var en rigtig attraktiv bygning at få fat i, forklarer Helle.

Og de er ikke de eneste, der ser den udvikling. Det gør Horsens Kommune også. Kommunen lægger 18 millioner kroner til side til byudvikling i Brædstrup.

- Det smitter lidt af på os, der har lyst til at investere i byen, for så er vi godt klar over, at der sker et kæmpe løft lige i det område her, og det synes vi er rigtig fedt at være med til at bidrage til, fortæller Peter Pørtner Voldby.

Sådan ser det gamle posthus i Brædstrup ud lige nu, men det skal under en kærlig behandling af ægteparret.
Sådan ser det gamle posthus i Brædstrup ud lige nu, men det skal under en kærlig behandling af ægteparret.
Foto: Nikolaj Toftgaard Jespersen, TV SYD

Restaurant inden sommerferien

Den ene halvdel af planen med det gamle posthus er en restaurant med cirka 50 siddepladser i stueetagen. Den er allerede lejet ud til nogle, der vil drive restauranten, der er døbt ’Det Gamle Posthus’.

Posthuset er tre etager højt, så ovenpå restauranten bygger ægteparret fire lejligheder. 1. sal er postmesterens gamle lejlighed. Den etage bliver delt, så der bliver to lejligheder på cirka 100 kvadratmeter med altan ud mod Banetorvet.

Om udsigterne til et færdigt nyt posthus siger Peter:

- Vi er i hvert fald optimistiske om at få restauranten gjort færdig inden sommerferien. Det har vi simpelthen lovet restaurationsfolkene, så det skal vi.

Restauranten er førsteprioritet, men selvfølgelig kæmper de også for at få lejlighederne færdige.

- Vi har gjort det her rigtig mange gange før, så vi er fuld af optimisme. Det skal nok gå, mener Peter Pørtner Voldby.