Camping-familie fra Give scorer 280 millioner kroner

Oase Outdoors fra Give har solgt 80 procent af forretningen til en svensk kapitalfond.

Efter mere end tre årtier i camping-udstyrets tegn har Arens-familien fra Give besluttet at slippe magten i familiefirmaet Oase Outdoors.

Det sker med et salg af 80 procent af aktierne til den svenske kapitalfond Ratos, der sender omkring 280 millioner kroner i lommen på familien.

Stiftet for 32 år siden

Salget af Oase Outdoors kommer bare en dag efter, at et andet jysk selskab, maskinproducenten Cimbria, der producerer maskiner til håndtering af korn og foderstoffer, er blevet solgt.

Arens-familien, der stiftede selskabet i 1984, har gennem et stykke tid ledt efter en køber til selskabet.

Direktør Henrik Arens fremhæver, at svenskerne både har den relevante erfaring, men ikke mindst de penge, der skal til for at få camping-forretningen til at vokse.

- Vi sætter pris på Ratos som en etableret og ansvarlig aktionær, og mener, at deres erfaring med aktivt ejerskab, vellykkede investeringer i vores branche og deres stærke værdigrundlag vil gavne os i vores videre udvikling, siger han i en pressemeddelelse.

Søn har overtaget taktstokken

Virksomheden med hovedkontor i midtjyske Give sælger en bred vifte af camping-udstyr som eksempelvis telte, soveposer og rygsække til 45 lande, ifølge borsen.dk.

I sidste regnskabsår præsterede selskabets 70 ansatte en omsætning på 266 millioner kroner og en driftsindtjening på 36 millioner kroner.

Henrik Arens fortsætter som direktør i virksomheden, der blev stiftet af hans far Mogens Arens.