Campister får lynhurtigt bredbånd

Campisterne på Hvidbjerg Strand Feriepark i Blåvand får i sommer hurtigere trådløs datakommunikation end de er vant til derhjemme. Campingpladsenfår i disse dage indlagt fiberbredbånd.

For næsten 80 pct. af beboerne i campingvogne og hytter have adgang til et trådløst bredbånd med hastighed på 100 megabits. Det er fem-ti gange hurtigere end de fleste private har.

Gæster kørt igen

- Vi har fra tid til anden oplevet gæster, der mødte frem til en længe ventet ferie, men valgte at rejse igen på grund af svage muligheder for datakommunikation på pladsen. Det synes vi ikke, at vores gæster kan være tjent med, og derfor er vi rigtig glade for, at det har været muligt at lave denne løsning, siger Steen Slaikjær, der sammen med sin søster Mona Slaikjær ejer Hvidbjerg Strand Feriepark.

100/100 mbit/s

For campisterne betyder det, at det meste af ferieparken vil have adgang til et trådløst 100/100 mbit/s fiberbredbånd, hvilket langt overgår de hastigheder, som de fleste større danske byer kan tilbyde borgere og virksomheder. Selve hovedbygningen på Hvidbjerg Strand Feriepark vil have 500/500 mbit/s fiberbredbånd, og målet er, at hele ferieparken skal være dækket indenfor et par år.

fiber til fyret

De danske energiselskaber indgik ved årsskiftet en stor bredbåndsaftale med staten, og en del af den aftale betyder, at også Blåvand Fyr skal forsynes med fiberbredbånd. Dermed blev vejen banet for fiberbredbånd for Hvidbjerg Strand Feriepark. og resten af Blåvand

Det er enegiselskabet SE (Sydenergi) som udruller fiberbredbånd til campingpladsen. SE rundede i maj fiberkunde nr. 50.000 - og i gennemsnit installerer SE hver dag fiberløsninger hos 100 nye kunder.