Canadier ny cheftræner i Esbjerg

45-årige canadier Mark Pederson bliver cheftræner for Esbjergs nye ishockeyhold.

Efter en over 20 år lang aktiv karriere med næsten 1.500 kampe på højt niveau, heraf 171 kampe i National Hockey League, har Pederson siden 2005 helliget sig trænergerningen, først fire år som assistenttræner i Bakersfield Condors i ECHL-ligaen i Nordamerika efterfulgt af en sæson i Europa og senest tre sæsoner som cheftræner i japanske Nikko Icebucks i Asia League.

- Til at stå i spidsen for vores hold ønsker vi en ledertype, der står for underholdende og seværdig ishockey, individuel udvikling af spillerne, hårdt arbejde og sammenhold. Disse egenskaber er forenet i Mark Pederson, som vi har researchet grundigt på og entydigt fået positive tilbagemeldinger om fra spillere, trænere og tidligere arbejdsgivere, siger bestyrelsesformand i Esbjerg Elite Ishockey A/S Christian R. Christensen.

Han har besøgt canadieren i Calgary for at få førstehåndsindtryk af hans personlighed, og Mark Pederson er ansat på en foreløbig etårig kontrakt.

Mark Pederson har foruden en karriere som wing hos blandt andre Montreal Canadians, Philadelphia Flyers og San Jose Sharks i NHL Ligaen høstet en stribe mesterskaber og All-Star-udtagelser i de underliggende ligaer, ofte med et pointgennemsnit på over et point pr. kamp.

Han tilbragte også en række sæsoner i Europa, blandt andet fem sæsoner i den tyske DEL-liga med et mesterskab i Mannheim som højdepunktet.

Spillernes coach

Mark Pederson betegner sig selv som spillernes coach, der er god til at få det bedste frem i både holdet og den enkelte spiller. Han vil søge en god balance mellem unge og erfarne spillere, egne spillere og importerede udlændinge, og han vil danne sig et indtryk af spillermaterialet, inden han lægger sig fast på den endelige spillestil.

Han kommer til Esbjerg omkring 1. august.

Mark Pedersons bedstefar udvandrede i sin tid fra Bergen-området i Norge til Canada, og hans søstre har i de senere år besøgt Norge. Selv er han gift og har en datter på 14 år.

Esbjerg Elite Ishockey har foreløbig aftaler med 14 spillere til den nye sæson. Foruden 13 danskere er det den lettiske målmand, Ervins Mustukovs, der har en fortid i Odense Bulldogs og senest har stået for Mora i Allsvenskan. Næste skridt er at finde en assistenttræner til Mark Pederson.