TV der bevæger dig

Carl Holst genopstiller efter politisk stormvejr

I slutningen af marts fik Carl Holst besked om, at han slap for en straffesag. Dermed kunne han blive genvalgt som folketingskandidat onsdag aften. (Arkivfoto)

Venstre i Esbjerg Omegnskreds har onsdag aften valgt Carl Holst som deres kandidat til det næste folketingsvalg.

Onsdag aften holdt Venstre i Esbjerg Omegnskreds opstillingsmøde, det sluttede klokken 21, på Blichers Kro i Tjæreborg. Her var Carl Holst den eneste kandidat. Dermed var der ikke meget, der forhindrede, at han blev genvalgt som kredsens kandidat til det næste folketingsvalg.

- Jeg har det rigtig godt. Det er ikke nok bare at blive genopstillet, der venter stadig et stort arbejde i forhold til både at gøre mig fortjent til både befolkningen, borgerne og vælgernes opbakning. Det vil jeg gøre, hvad jeg kan for at gøre mig fortjent til, siger Carl Holst til TV SYD.

Venstres retningslinjer siger, at folketingskandidaterne skal være valgt senest et år efter det seneste folketingsvalg. I dette tilfælde skulle Esbjerg Omegnskreds altså have haft valgt sin kandidat sidste år.

Men på grund af politisagen mod Carl Holst, angående en række sager i hans tid som regionsrådsformand for Region Syddanmark, blev der søgt om udsættelse, indtil efterforskningen var færdig.

Den 31. marts i år meddelte Rigsadvokaten så, at der ikke ville komme en straffesag mod Carl Holst. Med sagen ude af verden kunne Carl Holst blive genvalgt som folketingskandidat her til aften, det gik dog ikke helt gnidningsfrit.

- Det er endnu et skridt og et skridt fremad, det er ikke de sidste skridt. Fulgt berettiget var der her til aften også nogen, der sagde, at de var usikre i forhold til, om vi kunne formå at få befolkningen fortalt, hvad der var op og ned, fordi folkedomstolen nok havde dømt mig med den massive omtale, der har været. Det har jeg svært ved at være helt uenig med dem i, siger Carl Holst til TV SYD kort tid efter mødet.

Carl Holst gik, på baggrund af sagen om hans tid som regionsrådsformand, af som forsvarsminister i efteråret 2015. Efter en orlov vendte han tilbage til folketinget, hvor han nu er Venstres familie-, kirke-, kommunal- og socialordfører.

Ved folketingsvalget i 2015 fik Carl Holst 12.135 personlige stemmer. 

JydskeVestkysten skriver, at der var uro ved mødet, hvor 12 ud af 35 valgte at stemme blankt, skriver avisen.

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu