Carl Holst foreslår sømandskat til chauffører

Danske lastbilchauffører bør have særlige lempelig skatteregler som sømænd har det. Det foreslår regionsformand Carl Holst nu sammen med Brancheforeningen for transporterhvervet, ITD.

Dansk Transport og Logistik vurderer, at cirka 7.000 chaufførjob er forsvundet ud af landet og erstattet af billig arbejdskraft.

Rederibranchen har tidligere været udsat for en lignende type konkurrence, som den transporterhvervet står over for. Konsekvensen var, at danske søfolk mistede deres arbejde til søfolk fra lavtlønslande. Samtidig blev en stor del af skibene udflaget for at blive beskattet mere lempeligt.

I 2005 valgte et flertal i Folketinget af lave særlige beskatningsregler for danske søfolk. Loven indeholder regler, som fører til lempeligere beskatning af søfolk. På den måde er danske søfolk blevet mindre dyre at hyre for rederierne.

- Den særlige beskatning af danske søfolk har reddet arbejdspladser fra at forsvinde til lavtlønslande. Derfor foreslår jeg at få undersøgt, om en lignende ordning kan etableres for danske chauffører, så vi undgår at tabe flere arbejdspladser til billig østeuropæisk arbejdskraft, siger Carl Holst, der også er næstformand for Danske Regioner.

- Alle tjener på denne løsning: Chaufførerne kan beholde deres job og løn, virksomhederne slipper med lavere omkostninger og jeg forventer, at staten samlet set får mere ind i kassen, end den skal betale for overførselsindkomster, mener Carl Holst.