Carl Holst kritiserer vækstplan

Formand for Region Syddanmark, Carl Holst (V), er alt andet end tilfreds med, at hans parti har nikket ja til, at Storebæltsforbindelsen skal være med til finansiere vækstplanen.

- Nu må det høre op. Det er grotesk, at man laver en pakke for at få sat gang i væksten, og så gør man det modsatte ved at bruge broen som en pengemaskine i stedet for at få sat taksten ned. Da det var på tale at lave en betalingsring i København, blev den stoppet, fordi den ville hæmme væksten. Hvorfor er det så, at man ikke får gjort noget ved betalingsringen mellem Fyn og Sjælland, siger Carl Holst til Fyens Stiftstidende.

Storebæltsbroen skal bidrage med en milliard kroner til finansiering af vækstpakken, som regeringen og Venstre står bag. Pengene fra Storebælt betyder, at der vil gå endnu ét år før gælden på broen er betalt. Det sker nu først i 2030. Tidligere har Folketinget også brugt Storebæltsbroen til at finansiere andre tiltag. Ni milliarder af bilisterne bropenge skal således frem til 2022 afleveres til staten til finansiering af trafikanlæg andre steder i landet.