TV der bevæger dig

Carl Holst nede på 14 stemmer i Sønderborg

Carl Holst torsdag fik ikke mange stemmer i Sønderborg. Foto: TV SYD

Selvom den afgående regionsformand og Venstre-politiker Carl Holst kom i Folketinget med næstflest personlige stemmer i Sydjylland, fik han én på næsen af vælgerne i Sønderborg.

14 stk - så få vælgere satte deres kryds ud for Carl Holsts navn på stemmeseddelen i Sønderborg ved Folketingsvalget torsdag.

Ud af godt 1000 vælgere i Sønderborg By valgte kun godt én procent at stemme på regionsformanden, der traditionelt ellers er forvænt med høje personlige stemmetal.

- Jeg gad godt vide, hvem de 14 er. For det er 14 mere, end jeg havde regnet med, siger Carl Holst til TV SYD.

At Carl Holst ikke er frygtelig populær på Sønderborg-kanten, har han selv en forklaring på:

- Jeg er blevet lidt af et hadeobjekt i Sønderborg. Jeg tror, jeg får skylden for, at sygehus, kaserne og sygeplejerskole er væk, siger han.

Konflikten mellem Holst og Sønderborg går helt tilbage til hans tid som amtsborgmester i Sønderjylland, hvor hans forslag til en fælles sønderjysk sygehus-strategi bestemt ikke faldt i god jord i Sønderborg. Da den afgørende beslutning om de sønderjyske sygehuses fremtid skulle tages, var Carl Holst blevet formand for Region Syddanmark.

Aabenraa løb med det sønderjyske supersygehus, og det udløste stor bitterhed i Sønderborg. Bedre blev det ikke, da det blev besluttet at flytte uddannelsen af sygeplejersker fra Sønderborg til Aabenraa.

Selv om Carl Holst forsøgte at holde sig i baggrunden, troede Sønderborg ikke på, at han ikke havde indflydelse på afgørelsen til fordel for Aabenraa.

- At Carl Holst kun fik 14 stemmer i Sønderborg by er derfor ingen overraskelse. Det viser, at Carl Holst altså også har trådt på ømme Venstre-fødder, for der er ganske givet flere end 14 venstrefolk i byen, mener TV SYDs politiske kommentator Poul Erik Thomsen.

Heller ikke på sin hjemmebane i Vejen-kredsen fik Carl Holst et imponerende valg. Faktisk slog partifællen Anni Matthiesen ham ved 18 af de 19 valgsteder i kredsen. Kun i hjembyen Rødding lykkedes det ham at kapre flere stemmer end hende.

- Det er klart, for det er Anni Matthiesens kreds, og jeg valgte at føre valgkamp i Esbjerg. Det var fuldt bevidst fra min side. Jeg ville ikke genere Anni, fortæller Carl Holst, der mandag formiddag mødtes med Venstres nye folketingsgruppe på Christiansborg.

Carl Holst opnåede sit bedste resultat i Esbjerg Omegns kreds, hvor han vandt 12 ud af 13 valgsteder for Venstre. Eksempelvis blev han topscorer med tre personlige stemmer på Mandø, hvor der var i alt 11 ved stemmeurnen.

 

 

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden