Carl Holst-sag blev dyr for skatteborgerne

En tynd rapport med 26 sider til 50.000 kr. pr. side. Den udgift har overrasket Region Syddanmark i forbindelse med Carl Holst-sagen.

Advokatfirmaet Kromann Reumert lavede undersøgelsen, hvis samlede pris på 1,3 millioner kroner er kommet bag på regionens øverste administrative chef. Derfor har regionen nu vedtaget regler, som skal forhindre, at den slags løber løbsk i fremtiden, siger regionsdirektør Jane Kraglund til TV SYD.

Advokatfirmaet skulle undersøge forholdene under daværende regionsrådsformand Carl Holst. Men undersøgelsen kom til at tage længere tid, fordi Carl Holst og hans advokat, Karoly Németh, ikke ønskede at svare inden for den frist på tre dage, som advokatfirmaet havde givet.

Jane Kraglund er kritisk overfor advokatfirmaet fremgangsmåde. Fyens Stifttidende har fået aktindsigt i forløbet og kan fortælle, at helt henne i oktober – en måned efter, at den endelige rapport var afleveret til regionsrådet – var bekymrede over udsigten til en skyhøj advokatregning.

Jane Kraglund noterer, at der ikke var tale om en undersøgelse af Carl Holst, men af forvaltningens måder at arbejde på. Undervejs kom ting frem, som, krævede svar på Carl Holst.