TV der bevæger dig

Chauffør afslører sig selv på Facebook og skal til ny køreprøve

Arkivfoto.

En 39-årig lastbilchauffør skal til ny køreprøve for at filme, at han kørte sin lastbil med fødderne i forruden på hver side af rattet. Han blev afsløret af sit eget opslag på Facebook.

Chaufføren kørte den 27. december 2014 en lastbil på motorvej E20 ved Sorø, hvor han med håndholdt mobiltelefon tog et billede af, at han sad i lastbilen med fødderne på hver side af rattet.

Billedet postede han på sin facebook-profil, mens han kørte med en hastighed på mere end 80 km/t.

Under kørslen på motorsvejsnettet videre mod Brande kommenterede han flere gange på bemærkninger til billedet på facebook. En borger, der så facebook-opslaget, meldte chaufføren til politiet.

Chaufføren erkendte i retten, at han havde taget billedet og postet det på facebook.

Han forklarede, at han kun havde siddet med fødderne på den måde et kort øjeblik for at tage billedet, og at det bare havde været for sjov. Han erkendte også, at han havde svaret og kommenteret via mobiltelefonen, men nægtede at der var tale om tilsidesættelse af "væsentlige hensyn til færdselssikkerheden", ligesom han nægtede at have kørt mere end 80 km/t.

Anklagemyndigheden havde lagt op til en ubetinget frakendelse af førerretten.

- Der er tale om en situation, hvor chaufføren ved at sidde med fødderne i forruden har nedsat sin reaktionstid så væsentligt, at vi mener, at han har tilsidesat "væsentlige hensyn til færdselssikkerheden", siger  specialanklager Pernille Moesborg i en pressemeddelelse fra Sydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd.

At chaufføren derefter  over en længere strækning brugte mobiltelefon til at kommentere på Facebook var, efter anklagerens mening, en ny grov forseelse, som også burde medføre en betinget frakendelse. Når der er to betingede frakendelser, så blev påstanden ubetinget frakendelse.

Retten i Kolding fandt imidlertid, at der var tale om et samlet kørselsforløb, så chaufføren alene skulle have én betinget frakendelse. Retten nåede frem til, at chaufføren havde kørt med en hastighed på mellem 85-90 km/t på speedometeret - og det udløste en bøde på 5000 kroner.

 

 

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden