Chaufføren Claus ser frem til sekssporet motorvej

Kø på motorvejen kender lastbilchaufføren Claus Jørgensen kun alt for godt til. Derfor glæder han sig over, at Regeringen nu vil udvide motorvejen.

Claus Jørgensen er chauffør hos transportvirksomheden DKI Logistics i Horsens. Han sidder i kø på motorvejen hver dag. Også onsdag morgen, da han tog turen mellem Horsens og Århus.

- Jeg vil skyde på, jeg sad i kø i 20 minutter eller sådan noget. Og så var det jo galt igen den anden vej. Det er morgentrafikken. Det er helt normalt, siger han til TV SYD.

Claus Jørgensen bruger i gennemsnit op mod en time om dagen på at sidde i kø på E45. 

- Det er irriterende. Man kommer hurtigt bagud med det program, man ellers havde.

Så han glæder sig over Regeringens planer om at udvide E45 og udsigten til meget mindre ventetid på motorvejen.

- Jeg håber, det betyder, at man ikke har så meget stress. At man kan undgå at sidde derude og vide, at man ikke kan nå kunden, siger Claus Jørgensen.

Også højere oppe i transportvirksomheden deler man Claus Jørgensens glæde.

- At man ser på en udvidelse af stykket mellem Skanderborg og Vejle er den bedste beslutning Ole Birk Olesen har taget længe, siger Thomas Haber Borch, der er administrerende direktør i DKI Logistics.

Men før Claus Jørgensen og de andre trafikanter på E45 kan få ekstra spor på motorvejen, skal regeringens VVM-redegørelse afsluttes. En proces, der tager to år. 

- Jeg forstår ikke, man skal være to år om at lave en vurdering af miljøet, når problematikken har været kendt længe, siger Thomas Haber Borch.

Selvom det ser ud til, at forarbejdet nu går i gang, så er selve beslutningen om at udvide motorvejen dog endnu ikke truffet endegyldigt.