Cheferne skal nu betale vinregningen

Tidligere kommunaldirektør Ingemann Olsen, Kolding Kommune, sparede ikke på vinen, når han gik i byen på skatteydernes regning.

Han bestilte vin til mellem 600 og 1.350 kroner pr. flaske.

18. januar 2008 gik han alene på restaurant i København og bestilte en vin til 600 kroner. 5.  september 2009 nød kommunaldirektøren og den tekniske direktør sammen med deres ægtefæller vin til 1.350 kroner pr. flaske på Margaux i Berlin.

Dagbladet JydskeVestkysten har bedt om aktindsigt i de kommunale chefers restaurationsbesøg. I syv tilfælde over tre år har de sprængt rammen på 1.000 kroner pr. kuvert med drikkevarer, som blev fastsat i Brixtofte-dommen i 2007.

TV SYDs gennemgang af bilagene viser, at det var kommunaldirektørens hang til dyre vine, der fik regningerne til at løbe op.

Ingemann Olsen har i tre tilfælde haft sin ægtefælle med på restaurant. Kun i de to tilfælde har han helt eller delvist betalt udgiften for ægtefællen.

Den tidligere kommunaldirektør ønsker nu at gennemgå sine rejseafregninger, da han ikke kan forstå, at han ikke i alle tilfælde har betalt for ægtefællen.

Borgmester skrider ind

Borgmester Jørn Pedersen (V), Kolding Kommune, siger, at han har indstillet til økonomiudvalget, at de kommunale chefer tilbagebetaler alle beløb over 1.000 kroner pr. kuvert.

- Der er tale om en dårlig omgang med borgernes penge. Det er unødvendigt frås, understreger han.

Jørn Pedersen vil sikre, at det ikke sker igen ved at få nedskrevet reglerne om rammerne for kommunalt ansattes forbrug på rejser og restaurationer.

- Ved at nedskrive reglerne kan vi sikre, at det får konsekvenser, hvis de ikke bliver overholdt, understreger Jørn Pedersen.

De syv besøg

Her er en oversigt over de omstridte restaurations-besøg.

Maj 2007: OECD-Forum. Jaques Cagna, Paris: 210 euro for én person.  Ingemann Olsen og ægtefælle. (Udgiften til ægtefællen betalt af Ingemann Olsen).

12. oktober 2007: Pierre André, fransk restaurant, København: 2.280 kroner for to personer: Ingemann Olsen. (Kommunen har ikke været i stand til at finde navnet på den anden deltager).

12. december 2007: Møde med Nordicom. Pierre André, fransk restaurant, København: 5.060 kroner for fire personer: Ingemann Olsen, projektudvikler Hans Lyndrup, Nordicom Parking Aps, senior projektudvikler for Jylland/Fyn Claus Peter Rasmussen, Nordicom Parking Aps, og arkitekt Hans Tyge, Europlan Arkitekter.

18. januar 2008: K98-topmøde. SALT bar-restaurant, København: 1.040 kroner for én person.

3. juni 2008: OECD-konference. Relais Louis VIII, Paris: 350 euro for én person: Ingemann Olsen og ægtefælle (Udgiften til ægtefællen betalt af Ingemann Olsen).

12. juni 2008: Otte kommunale chefer spiser på restaurant Noma i København til 2.188,75 kroner pr. kuvert.
 
5. september 2009: IFH (International Federation for Housing and Planning). Restaurant Margaux, Berlin: 705 euro for fire personer:
Ingemann Olsen og ægtefælle samt Hans-Jørgen Bøgesø og ægtefælle.

Regningen fra Norma i København:

 
 

Hent de øvrige bilag i faktaboksen: Direktørens bilag.

 

Direktørens bilag: