Cheftræneren forlader Vejle Boldklub i utide

Vejle Boldklub og den svenske cheftræner Andreas Alm har tirsdag stoppet samarbejdet.

Årsagen til bruddet skyldes en grundig fælles evaluering af den forgangne sæson og Vejle Boldklubs første sæson med sin nye ejerkreds. Sådan formulerer Vejle Boldklub det i en pressemeddelelse.

- Jeg valgte at komme til Vejle af en klar årsag, og det var min relation med klubejeren, Andrew Zolotko. 
I løbet af en sjov, skør og udfordrende sæson har jeg haft mange samtaler med Andrew, og jeg tror at for at forsætte med vores gode relation, er tiden moden til, at vi ikke længere arbejder sammen som cheftræner og klubejer, siger Andreas Alm. 

Svenskeren har været i Vejle siden sidste sommer og trænet en meget international sammensat trup med få danske spillere. Vejle Boldklub var længe i nedrykningsfare og sluttede på en skuffende 9.-plads i den næstbedste række. Lørdag tabte VB sæsonens sidste kamp med 3-1 til FC Fredericia, der sluttede lige foran Vejle i tabellen.

Klubben kalder beslutningen en, der er truffet af ejerkredsen efter en grundig evaluering af sæsonen.

Formanden hos Vejle Boldklub, Flemming Jensen, takker den svenske træner for en professionel indsats i en turbulent tid, hvor en hel 1. divisionstrup skulle samles på kort tid.

- Andreas Alm har været professionel under hele sit ophold i klubben, og vi er enige om, at denne beslutning er den rigtige for Vejle Boldklub. Vejle Boldklub har lagt en langsigtet plan og arbejder ud fra en rodfæstet strategi, som skal flytte klubben både sportsligt og forretningsmæssigt. Nu arbejder vi – ud fra den samme plan – på at tilknytte en ny træner, som kan være med til at sikre, at vi flytter os i den rigtige retning, siger Flemming Jensen.

Der er generalforamling i morgen eftermiddag i VB Alliancen Holding A/S, der er selskabet bag Vejle Boldklubs proffesionelle afdeling.

Afskeden med cheftræneren kommer samme dag, som Vejle Boldklub meddelte, at klubben har hentet superliga-profilen Nicolaj Madsen, der skifter fra Sønderjyske og har skrevet under på en to-årig kontrakt med Vejle.