TV der bevæger dig

Chok i Tyskland: Føl spist af ulv

01:26

Ulven er set flere steder i Syddanmark

1 af 2

En avler af islandske heste i Niedersachen i Tyskland fik mandag morgen en grufuld oplevelse, da han skulle tilse et af sine nyfødte føl. Han fandt kun rygsøjle og hovedet tilbage. Alt andet var væk, skriver landbrugsavisen.dk.

Ulven er set flere steder i det syd- og sønderjyske. Senest er der fundet DNA fra fire hunulve, og der spekuleres nu i, om der kommer et kuld af ulveunger i Danmark.

I den forbindelse er Syddansk Universitet i gang med en undersøgelse blandt danske landmænd - spørgsmål som "tror du, værdien af din jord falder, hvis der registreres ulve i området," og "synes du, der er plads til ulve i Danmark," indgår i undersøgelsen.

Og netop en tysk landmand fik sig noget af et chok i mandags. Han fandt et af sine nyfødte føl ædt op, så kun skelet og hoved var tilbage. En ulvekonsulent bekræftede, at der havde været en ulv på spil.

Ulvekonsulenten beretter om ca. 50 ulve i Niedersachsen, hvor hesteavleren bor. Men rygterne peger nærmere på op mod 300 ulve. Ulvekonsulenten mener desuden, at ulven har mistet frygten for mennesker, og at den derfor var på besøg hos landmandens heste.

Læs hele artiklen her

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden