Brand i ejendom: Christina og hendes mand i helteaktion

Christina Jensen fortæller om, hvordan hendes mand bar en beboer ned fra sin brændende lejlighed. Nu er han indstillet til en dusør.

Det var ikke en hund med skarpe kløer, som de kunne høre gå gulvet i lejligheden ovenover, det var lyden af træ, der brændte.

fredag ved midnat var Christina Jensen og hendes mand lige gået i seng, da de hørte lyden, og pludselig gik det op for dem, hvad det var.

Derefter gik det stærkt med at få noget tøj på og komme ud af lejligheden på syvende etage i Mølleparken i Esbjerg. På dørtrinet ind til den brændende lejlighed ligger den 63-årige beboer fra hjælpeløs. Ham løfter Christinas mand op på skuldrene og bærer ham ned ad trappen. På vej dernedad støder en anden ung mand til og hjælper med at bære den 63-årige ned i sikkerhed fra branden. Dernede tager Christina Jensen sig af ham, indtil ambulancen kommer.

Nu indstiller Syd- og Sønderjyllands Politi Christina Jensens mand, 23-årige Dilan Rashied, til en dusør på grund af en ekstraordinær indsats. Det fortæller vagtchef Ivan Gohr Jensen.

Branden er formentlig opstået i lejlighedens køkken, men årsagen er endnu ikke endelig fastlagt. Røgudviklingen var så omfattende, at samtlige beboere i en hel opgang med 46 lejligheder måtte evakueres. 

Hør Christina Jensen fortælle i klippet her:

Christina Jensens mand er indstillet til en dusør.