Cimber-chef sætter alt ind på redningsplan

Der forhandles på livet løs med investorer, som skal skyde penge i det kriseramte Cimber Sterling.

Luftfartsselskabet Cimber Sterling er i så store problemer, at de igangværende forhandlinger med mulige investorer om selskabets fremtid kan ende med hvad som helst.

Det erkender administrerende direktør Jacob Krogsgaard over Ritzau Finans, efter at selskabet tirsdag igen må nedjustere forventningerne.

Alle løsninger er på bordet, siger han.
- Vi er åbne over for mulige løsninger, hvor vores størrelse bliver øget, og vi bliver mere konkurrencedygtige, end vi er i dag, siger Jacob Krogsgaard til nyhedsbureauet.

Af hensyn til de ansatte går direktøren målrettet efter at få en afklaring på fremtiden hurtigst muligt.

Jacob Krogsgaard vurderer, at omsætningen skal 10 procent op fra de ventede lige under to milliarder kroner i indeværende regnskabsår, før Cimber Sterling kan drive en lønsom forretning.
 
På grund af det massive underskud har Cimber Sterling været tvunget til at indgå en aftale med investeringsfonden GEM Global Yield Fund Limited, som er parat til at låne selskabet 300 millioner kroner over tre år.

Aftalen sikrer, at Cimber Sterling får mulighed for rimelige vilkår i de igangværende forhandlinger, siger direktøren. Først skal aktionærerne dog stemme ja på en ekstraordinær generalforsamling den 8. juni.

Cimber Sterling-aktien falder tirsdag middag med 15,5 procent på børsen, hvor den handles til kurs 1,74. Det er 17 måneder siden, at aktien blev børsnoteret til kurs 10.

Direktøren erkender, at tingene langt fra er gået som planlagt.
- Det er et brancheproblem, at der rapporteres dårlige resultater. Det er vi ikke alene om. Men til gengæld gør vi nu alt, vi overhovedet kan, for at sikre, at den fulde værdi, Cimber Sterling har på grund af vores markedsposition i Danmark, bliver realiseret, siger Jacob Krogsgaard.