TV der bevæger dig

Cimber fjerner 200 ansatte

Selskabets satsning på charter-trafik slog fejl.

200 medarbejdere mister jobbet hos det Sønderborg-baserede flyselskab Cimber Sterling, der tilpasser organisationen.

Flyselskabet Cimber Sterling gør nu klar til at skille sig af med omkring 200 medarbejdere frem til udgangen af oktober. Det sker som led i selskabets forenkling af forretningen, fremgår det af en meddelelse til Københavns Fondsbørs.

Der er tale om en nedskæring på omkring en fjerdedel af arbejdsstyrken, som i dag er på ca. 890 ansatte. Selskabet har indledt forhandlinger med medarbejdernes organisationer om nedskæringen.

Cimber Sterling oplyser, at man har arbejdet med at tilpasse organisationen til den nye "kerneforretning" i selskabet.

I december sidste år meldte Cimber Sterling ud om en ny strategisk retning for selskabet.

Samler sig om indenrigstrafik

Fremover vil man basere forretningen på indenrigstrafik i Danmark og Sverige samt regional trafik. I starten i Skandinavien og senere i hele Nordeuropa.

- Vi forenkler vores forretning ved blandt andet at harmonisere og strømline flyflåden, hedder det i meddelelsen.

Harmoniseringen betyder, at man går fra tre flytyper til to - og udfasningen af Boeing-fly ventes gennemført i løbet af et halvt års tid.

Selskabet har som mål at blive Nordens førende regionale luftfartsselskab.

Cimber Sterling meldte for en måneds tid siden de seneste regnskabstal ud. De viste et underskud i regnskabsårets tredje kvartal på knap 100 millioner kroner og en negativ egenkapital.

Ifølge selskabets direktør, Jan Palmér, levede tallene dog op til ledelsens forventninger.

De ansatte forberedt

De ansatte i luftfartsselskabet Cimber Sterling har længe kunnet regne på, hvor mange der skulle holde op i forbindelse med, at selskabet ikke længere vil flyve med fire Boeing-fly. Men antallet af stillinger, der nu forsvinder, overrasker alligevel.

- Da vi fik beskeden, kunne vi se, hvor mange det drejede sig om. Men vi havde fra kabineforeningens side håbet på, at produktionen efterfølgende ville stige, siger Thomas Grønkvist Plougheld, formand for de kabineansatte i Cimber Sterling.

Først ved et møde tirsdag med selskabets ledelse stod det klart for de ansatte, at ny produktion ikke ville komme i gang tids nok til at afværge de store nedskæringer.

- Vi forsøger nu at indgå aftaler, der kan reducere antallet af opsigelser, for eksempel ved at nogle søger orlov, siger Thomas Grønkvist Plougheld.

Især to grupper i Cimber Sterling bliver hårdt ramt af nedskæringerne. Det gælder pilotgruppen og de kabineansatte.

Blandt kabinefolkene bliver der nedlagt mere end 80 stillinger. Da man har fløjet underbemandet i nogen tid, bliver det reelle tal for opsigelser på 66.

Thomas Grønkvist Plougheld mener, at dem, der bliver ramt af en opsigelse, står i en svær situation, fordi de skal konkurrere med mange andre om jobbene lige nu.

- Folk begynder nok at søge arbejde allerede i dag for at være blandt de første, der kommer i betragtning, siger han.

De fleste flyselskaber vil typisk være ved at have bemandingen på plads til sommerperioden. Derimod kan der blive behov for ny rekruttering til vinterperioden.

De Cimber-ansatte kan meget vel gå efter danske selskaber og SAS, men også norske og svenske flyselskaber kan være en mulighed, da der er både norske og svenske kabineansatte i Cimber Sterling, forklarer Thomas Grønkvist Plougheld.

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu