Varde Kommune på vej ned fra lygtepælen

Varde Kommune skruer ned på plakatkrav. Nu skal cirkus ikke længere fjerne alle sine plakater før dronningebesøg.

Hen på eftermiddagen tirsdag var Varde Kommune på vej ned ad lygtepælen. Mens de hidtil har beordret Cirkus Arena til at fjerne alle sine plakater i byens lygtepæle før dronning Margrethes besøg i byen, så renoncerede kommunen tilrsdag eftermiddag på sit krav.

Mens det tidligere lød, at Arena skulle fjerne alle plakater fra byens lygtepæle forud for Majestætens besøg d. 3. og 4. juni, så meddelte kommunen tirsdag eftermiddag, at kravet nu kun gælder for den rute, som dronningen skal benytte igennem Varde.

Cirkus Arena kommer til byen søndag d. 5. juni, og det er lige efter at Varde har haft besøg af Dronning Magrethe. Majestæten besøger byen d. 3. og 4. juni.

I følge direktør og ejer af Cirkus Arena, Benny Berdino, er henstillingen en katastrofe.

-Vi lever af at sælge cirkusbilletter, siger Benny Berdino til TV SYD og tilføjer:

-Det må være en febervildelse fra kommunen, dette her. Dronningen har selv givet mig Ridderkorset, og nu tror de, at hun ikke kan lide at se cirkusplakater. Det er svært at tro, at cirkus generer Dronningen. Det hænger ikke sammen, siger Berdino, og fortsætter:

- Vi har flere gange gæstet kongefamilien på Schackenborg i forbindelse med Børnecancerfonden, og det har altid været en god oplevelse for de kongelige, ikke mindst for børnene Nicolaj og Felix.

- Efter et sommerbesøg i Hobro fik vi ligefrem en takkeskrivelse fra borgmesteren, fordi vi havde været med til give dronningen en god ankomst til byen. Efterfølgende havde hun tre gange nævnt, at hun var blevet modtaget så flot i byen med cirkus og elefanter. Og Prins Henrik har masser af gange været i cirkus med sine børnebørn, så vi forstår ikke, hvis en cirkusplakat skulle genere majestæten, siger direktør Benny Berdino til TV SYD.

Hør Benny Berdino sige sin mening om sagen i klippet øverst i artiklen.